Крум Геров

НАШАТА ИСТОРИЯ

"Сънувах, че правя хляб и така започна всичко. От тогава минаха доста години, но нито в един момент от тях, не съм съжалявал, че съм се захванал точно с този бизнес. Не казвам, че е лесно. Когато, обаче всичките ти близки започнат да предпочитат твоя хляб, не за друго, а защотото той им харесва най-много, тогава усилията около всеки детайл по приготването му, придобиват истински смисъл. А това е най - важното."

КРУМ ГЕРОВ

Следвайте ни:

ИСТОРИЯТА НА ИСТИНСКИЯ ХЛЯБ!


       От най-древни времена, хлябът е изключителна част от човешкия бит и култура. Най-ранните данни за приготвяне на хлебни изделия датират от неолита. Развитието на цивилизациите пряко се свързва със създаване на технологии за съхранение и запазване на житото, осъществявайки възможността за целогодишно произвеждане на хляб. В различните етапи на човешко културно развитие, на отделните видове хляб се гледа по различен начин. Така например, в продължение на векове белият хляб се свързва предимно с богатата, привилегирована класа, докато черният – с бедните. През 20-ти век обаче, прецизни изследвания откриват изключителните здравословни свойства на черните (ръжени) хлябове и те стават предпочитани. Днес, културата на бързооборотните стоки налага „мода” в производството на хляб – за да се ускорят процесите и увеличи срокът на годност, към рецептата се добавят подобрители, набухватели, емулгатори или стабилизатори.

      В контраст с това, убедени, че истинският хляб се прави единствено от природни продукти, в нашите рецепти количествата химически вещества са сведени до минимум.

      Ето това прави нашия хляб различен!

ПОЧВИ

Къде расте житото е въпрос, от който не всеки производител на хляб се интересува. За нас обаче, почвите са изключително важни предпоставка за качествения краен резултат.

ТОРОВЕ

Преди да купим суровината, ние й правим химически анализ. Колко струва суровината не е най-важният въпрос. Най-важно е какво съдържа тя.

КАЧЕСТВО

Качеството е нещо, с което ние никога не правим компромиси. Опитайте нашия хляб и сами ще се убедите в това.

Какво ни прави различни ?